Naar Turrialba en omgeving
Dag,
vandaag verhuizen we van Dantica Lodge naar Guayabo Lodge in de omgeving van Turrialba. Ook in de bergen maar hopelijk een stukje warmer. Vooruit met de geit.
We rijden eerst terug tot in Carthago waar we bekijken wat we onderweg nog kunnen bezichtigen.
We hebben een hele toer gedaan rond het Carchi-stuwmeer. Aan een van de brugjes stonden ze levende verse rivierkreeften te verkopen. Ze waren wel veel groter dan bij ons. Het water uit mijn mond liep bijna tot uit de auto. Maar niets aan te doen, wat ben ik nu met levende rivierkreeften ?
We zijn onderweg ook nog gestopt bij een heel oude koffieplantage en zijn iets gaan drinken in de villa daarvan dat nu bar en restaurant is.
Alhoewel het nog maar 12 uur is heb ik toch maar een cremeke gegeten met een warme suas erbij, gemaakt van hun koffiebonen. Was niet slecht.
Dan besluiten we om nog naar de archeologisch opgravingen hier in de streek te gaan kijken. Dat was buiten Germaine gerekend.
Ze stuurt ons eerst 20 km buiten stad en we moeten daarna nog 21 km over onverharde weg. Eens dat tweede baantje ingeslagen draaien we na 500 m ons kar. Het is nog slechter dan Parijs-Dakar en als we dat 21 km moeten volhouden, dan hangen mijn noten tot op het autotapijt, denk ik.
By the way, met mijn benen gaat het nog altijd niet zo goed. Kan nog niet recht lopen. Waarschijnlijk denken ze in het hotel dat ik hele dagen stomdronken loop ofwel dat ik in mijn broek gescheten heb.
Na terug uit dat straatje geraakt te zijn, zijn we rechtstreeks (allee, 36 km verder) naar Guayabo Lodge gereden. Het ziet er uit als een zwitsers chalet, maar alles ziet er verder netjes uit.
Vanavond ter plaatse gegeten (morgen zeker niet) en onze duiker binnen.
Na een 25-tal bladzijden in ¨De hel van Guantanamo¨ gelezen te hebben, is het zandmanneke daar.
Tot morgen.
Wij zien dat jullie je daar goed amuseren.Eddy er is wel een goede remedie tegen verbrande poten,insmeren met duivenstront en 24uur erop laten plakken daarna afschrepen met een gilettemes.
Alez maak verder nog veel plezier en tot volgende week.
Yves en Karine