In en rond Guayabo Lodge
Vandaag op tijd ons ontbijtje genomen, want we willen naar de top van de vulkaan Turrialba.
Het zijn allemaal heel smalle paadjes, bovendien heeft het vannacht nog goed geregend, oppassen dus.
We naderen gestaag maar plots komen we op een paadje waar enkel gecertificeerde 4x4 - voertuigen mogen rijden.
We proberen het toch maar. Het was volgens onze gps ongeveer 5,6 km op die manier. Na ongeveer 1 km komen we een ranger van het Nationaal Park Turrialba tegen. Doordat de laatste de vulkanische activiteit veel erger is geworden de laatste tijd, is de krater afgesloten en mogen we niet verder. We kunnen enkel enkele foto´s maken van de top met enkele rookpluimen. Spijtig.
Daarna rijden we naar de enige archeologische site in Costa Rica, Guayabo National Monument.
Terwijl we naar beneden wandelen begint het water te gieten. Iedereen vlucht weg maar wij gaan door. Heb daar wel enkele natte foto´s kunnen maken. Het was toch de moeite. Voor de laatste foto moest ik wel de afgelijnde paden verlaten (wat zeker niet mocht) maar aangezien er niemand meer was ...
Zo nat als een hond, zijn we daar nog een Imperialke gaan drinken.
Ik had in een van ons boekskes gelezen dat er een goed restaurant was in Turrialba en we besloten daar naartoe te rijden om te vragen als je moest reserveren voor vanavond.
Daar aangekomen (het was toen al 14.00 u) hebben we beslist dat we ermeer deugd van zouden hebben om nu te eten dan vanavond (ook al omdat we dan niet in het donker de 35 km moeten afleggen).
Het eten was inderdaad voortreffelijk. Kijk maar eens naar de foto´s.
Daarna terug naar de lodge waar we nog enkele witte wijntjes soldaat gemaakt hebben.